keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Hyvä aamu

Tiistai, 30.10.2018, 11.17.

Tämä aamu alkoi poikkeuksellisella tavalla: mä heräsin itsekseni puoli yhdeksän jälkeen, enkä mennyt enää takaisin nukkumaan. Toki mä yritin, mutta kun uni ei heti tullut, nousin mä sängystä jo 8.50. Siis ennen yhdeksää, vaikka mahdollisuus olisi ollut vetää sikeitä ainakin tunnin verran pidempään! Aamutoimien jälkeen toki palasin takaisin sänkyyn selailemaan puhelinta puoleksi tunniksi ja tenttikirjaa viideksi minuutiksi. Puoli kymmenen aikaan kuitenkin laitoin musiikit soimaan, puin päälle, ja tiskasin eilisen tiskit. I know, right. Kaikessa rauhassa aamun mittaan askartelin, söin aamupalaa ja katselin YouTube-videoita, siirsin kellot (vihdoinkin) ja kastelin lemmikkibasilikani numeron kolme tai neljä. Nyt kello on yksitoista, ja mä en keksi mitään pakollista tekemistä! Kuin ehkä sen tenttiin lukemisen, mutta sen ehtii kyllä myöhemminkin. Niinpä mä avasin koneen ja tulin kirjoittamaan teille tästä hämmentävästä aamusta. Ihan kohta summeri soi, ja alkaa mahtava päivä mahtavien tyyppien kanssa. Life is good.


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

maanantai 29. lokakuuta 2018

Mitä mä sitten oikein teinkään kesällä?

Nyt kun mä kerta kolme bucket listia kevään ja kesän aikana ehdin julkaista, niin kai on ihan paikallaan katsastaa, mitä mä kesän aikana lopulta päädyinkään tekemään. Tämä postaus ei varsinaisesti unohtunut tai jäänyt tai julkaisu viivästynyt. Mä en vaan missään nimessä halunnut postata tätä liian aikaisin, kun vielä esimerkiksi syyskuun alkupuolella käytiin mökillä ja olin vielä ihan avoin kaikelle, mitä kesällä olisi vielä tarjottavana. Ja vaikka vielä lokakuussakin oli niitä 17 asteen kauniita syyspäiviä, jossain vaiheessa sitä oli sitten pakko myöntää, että kesä on takanapäin ja on ihan oikeasti syksy. Tätä kirjoittaessani on Helsinkiinkin satanut talven ensimmäinen lumi, joten nyt on mun mielestä ihan täydellinen hetki vielä ottaa viimeinen katsaus kesään.

Vaikka mun ihan hirveästi tekisi mieli käydä kohta kohdalta nuo mun kaikki kolme bucket listiä läpi ja katsoa, mitkä niistä toteutui ja mitkä ei, ei siinä oikeasti olisi mitään järkeä. Sen sijaan keskitytään nimenomaan kaikkiin niihin asioihin, mitä mä kesällä tein, olivat ne alkuperäisillä bucket listeillä tai eivät. Kesällä 2018 mä siis...


♡ Nukuin yön teltassa.

♡ Nukuin kaksi yötä parvekkeella.

♡ Olin kolmella leirillä.

♡ Tein neljä mökkireissua kahdelle mökille.

♡ Kävin Suomenlinnassa, Korkeasaaressa, Mustasaaressa ja Linnanmäellä.

♡ Kuuntelin Abbaa. Paljon. Varmasti tällä oli jotain tekemistä uuden Mamma Mia -elokuvan kanssa, mutta varsinkin loppukesästä on Abban tuotantoa tullut kuunneltua paaaaljon. Yhtenä päivänä siivotessa meni Abba Goldin 59 biisiä hujauksessa läpi, ja seuraavana päivänä taas uudestaan. Onneksi mulla on kaveri mukana tässä hypetyksessä, ja pidetään aina yhdessä Abba-bileitä ruoanlaiton tai yleisen hengailun yhteydessä :D


♡ Tein ainoastaan yhden pikavisiitin ulkomaille, nimittäin päiväristeilyn Tallinnaan.

♡ Suomen rajojen sisällä kuitenkin vierailin pääkaupunkiseudun lisäksi Porvoossa, Lappeenrannassa, Imatralla, Taipalsaaressa, Lohjalla, Lopella, Forssassa, Kirkkonummella, Lahdessa, sekä parilla pikapysähdyksellä Kouvolassa.

♡ Tein kaksi tenttiä, yhden jota en keväällä reissun takia ehtinyt tehdä, ja yhden jota olin jo toista kertaa uusimassa (ja josta vihdoin pääsin läpi!!)

♡ Näin kavereita ja vietin ihania hetkiä ihanien ihmisten kanssa eri porukoilla.

♡ Juhlin neljät lakkiaiset.

♡ Näin muiden muassa Sunrise Avenuen, Apulannan, sekä viimeisimpänä muttei läheskään vähäisimpänä Nightwishin.


♡ Siivosin ja sisustin.

♡ Tein paperimassasta kaksi Nasua.

♡ Kolhin polveni, levitin vertani ympäriinsä, ja kävelin seuraavan päivän hassusti jalka suorana. Jälki on edelleen!

♡ Parkkeerasin sattumalta aivan meidän auton näköisen auton viereen.

♡ Näin punaisen kuun.

♡ Piknikkeilin monesti.

♡ Uin meressä Suomessa ensimmäistä kertaa vuosiin.

♡ Kuntoilin!

♡ ...ja palkitsin itseni pekonilla ja pizzalla.

♡ Täysin suunnitelmattomia päiviä vietin luultavasti kahden käden sormilla laskettavan määrän, joka on huomattavasti vähemmän, mitä aiempina kesinä.

♡ Tein ihan hirveästi kaikkea, mutten siltikään melkein mitään niistä asioista, mitä olin suunnitellut.

♡ Mutta ennen kaikkea, loin muistoja ja koin ihan huimasti rakkaudentäyteisiä hetkiä. Tämä kesä oli pitkä ja kuuma ja toiminnantäyteinen ja ehdottomasti yksi elämäni parhaista.


Kiitos kesä 2018, olit hyvä mulle ♥️

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Kirjamessut todella onnistuivat yllättämään

Me lähdettiin perjantaina käymään Kirjamessuilla, kun äiti kovasti halusi ja mullakin sattui olemaan vapaapäivä. Mulla ei ollut mitenkään erityisiä odotuksia, lähinnä halusin tsekata muutamat pisteet ja muuten vaan kierrellä ympäriinsä. Ja niin me tehtiinkin, kierreltiin käytäviä ja ostettiin lastenkirjoja antikvariaattipisteistä. Piipahdettiin myös sekä Valamon että Lintulan luostarien pisteillä, jälkimmäisellä vähän pidempäänkin, kun äiti jäi juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia.


Mitä mä en tiennyt etukäteen oli se, että Tuomas Holopainen oli Timo Isoahon kanssa Kirjamessuilla puhumassa joku aika sitten julkaistusta Nightwish-kirjasta! Mä kiitän onneani ja kaikkia mahdollisia ylempiä voimia siitä, että satuttiin paikalle juuri oikeaan aikaan oikeana päivänä. Seurattiin hetki heidän haastattelua, joka oli jo hetken ehtinyt kestää, ostin kirjan ja toisenkin ja sain niihin nimmarit. Nimmareilla ei mulle niin ole väliä, koska lähinnä ne ovat muistoja koetuista hetkistä. Mutta kyllä sitä loppupäivän oli tyttö täpinöissään, kun sai muutaman sanan vaihtaa yhden elämänsä suurimmista idoleista kanssa ja vielä äidin aloitteesta päätyä yhteiskuvaankin. Tuomas oli kyllä äärimmäisen ihana ja mukava tyyppi, varsinkin nyt kun ei ollut muita bändiläisiä viemässä huomiota ja keskustelua itseensä.

Nämäkin kuvat alun perin Insta storeista, muista seurata @sannalovesfood!

Kaiken kaikkiaan Kirjamessut oli muutenkin tosi kiva tapahtuma, vaikka ehkä etukäteen olinkin vähän epäileväisin mielin liikkeillä! Tuo kohtaaminen kuitenkin kruunasi kaiken, eikä hetkeäkään lähtiessä enää mietityttänyt, että tuliko koettua ja nähtyä koko rahan edestä. Saa nähdä, jos mut saa houkuteltua Kirjamessuille toistamiseenkin.

Onko täällä muita messuilijoita? Mikä oli sun kohokohta messuilla?

Niin ja mitä mieltä ootte muuten freesatusta ulkoasusta? Paljoa ei varsinaisesti muuttunut, mutta omaan silmään näyttää taas ihan erilaiselta!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

sunnuntai 21. lokakuuta 2018

VALOKARNEVAALIT 2017

Voi kuule, miten vaikeaa tämänkin postauksen toteutus on ollut! Kun viime vuoden valokarnevaalien jälkeen nämä kuvat unohtuivat ihan täysin arkistoihin, päätin jossain vaiheessa odottaa reilusti vain seuraavan vuoden valokarnevaaleihin, jolloin tämän postauksen julkaisu olisi taas jotenkin ajankohtaista. Valokarnevaalit sitten tulivatkin, ja mulle alkoi tulla kiire tämän postauksen valmistelussa. Valokarnevaalit päättyvät siis tänään, ja olisinkin kovasti toivonut saavani tämän ulos perjantaina. Iloisena muokkailinkin kuvia, kunnes kuuden kuvan jälkeen tajusin, että mulla oli jäänyt vanhat asetukset päälle, ja kaikki kuvat olivat tallentuneet miniversioina! 

Siinä ihan masentuneena mulla oli kaksi vaihtoehtoa: editoida kovalla vaivalla valmistelemani kuvat uudestaan, tai vaan antaa olla ja jotenkin saada homma toimimaan pikkukuvilla. Ja sen verran jäi ärsyttämään, ettei yhtään tehnyt mieli lähteä muokkaamaan samoja kuvia uudestaan, varsinkin kun jotenkin tykkäsin jo aikaansaamastani jäljestä enkä usko, että olisin saman saanut tehtyä uudestaan.


Siispä nyt ohjaan teidät kaikki Instagramin puolelle, nimittäin päädyin lataamaan jokaisen näistä pikkukuvista vaihteeksi sinne! Laatu tosiaan on edelleen ihan järkyttävän huono nimenomaan pienen koon takia, ehkä mun pitää kuitenkin muokata nuo uudestaan. Mutta ei tänään, tänään ei jaksa! :D Instasta mut löytää siis nimimerkillä @sannalovesfood, jos ette vielä seuraile.

Ihanaa pimeää syysiltaa teille kaikille ja mahtavaa alkavaa viikkoa, joka mulla, parasta kyllä, on ainakin melkein täysin vapaa kaikesta kouluun liittyvästä!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

maanantai 15. lokakuuta 2018

Mikä lokakuu!


Eilen aamupäivällä oli niin ihana kävellä ulkona lämpimässä auringonpaisteessa, että mun piti ottaa tilanteesta kaikki irti - mä lähdin ulos kokonaan ilman takkia. Joo, mulla oli t-paidan päällä huppari, kaulaliina roikkumassa ja takki varalta repussa, mutta siinä vaiheessa kun olin noin kilsan verran kävellyt ulkona Stockalle, oli mulla hiki! Eikä pari tuntia myöhemmin kotiin palatessakaan ollut yhtään sen kylmempi olla ulkona edes jäädä hetkeksi kuvailemaan. 

Mä en ota kantaa siihen, miksi lokakuu tuntuu tältä ja onko se hyvä asia, mutta minä, joka rakastan kesää ja kauhulla odotan pimeyttä ja kylmyyttä ja loskassa vastatuuleen kävelemistä, nautin täysin sydämin aurinkoisesta syksystä ja 17 asteen päivistä lokakuussa. Ja sen uskon myös, että mitä pidempään näistä kauniista keleistä ja lämmöstä saa nauttia, sitä helpompi talvi on ottaa vastaan ja ottaa pakkasista ja pimeistä illoista kaikki irti.

Tällainen on täydellinen syksy: kaunis ruskaluonto, ja tarpeeksi lämpimät ilmat niiden nauttimiseen. Parasta <3

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

perjantai 12. lokakuuta 2018

Perseestä just nyt

Minä, niin kuin muutkin, pyrin yleensä levittämään hyvää fiilistä täällä mun blogissani ja keskittymään positiivisiin juttuihin. Kaavoja on kuitenkin kiva rikkoa, ja vastapainoksi vanhoille "parasta just nyt" -postauksille keskitytään tänään siihen toiseen puoleen. Ihan vaan koska elämä on välillä vähän paskaa, ja avautuminen on hauskaa.

DISCLAIMER: Skippaa suosiolla tämä postaus, jos et kaipaa elämääsi turhaa (joskin mahdollisesti hieman kärjistettyä) negistelyä tai liikaa informaatiota esimerkiksi menkoista. If you don’t mind, niin jatka ihmeessä eteenpäin!


Ensimmäinen asia mun listassa on kaksiosainen, nimittäin juurikin ne menkat. Mun menkat on melkein aina olleet semisti epämiellyttävät, ja vaikka vuosiin ei ole ollut niin pahoja menkkoja kuin joskus aikoinaan (suuri kiitos toimiville lääkkeille), ei niissä edelleenkään mitään hauskaa ole. Tänä aamuna oli taas kiva herätä alavatsassa möyryäviin kramppeihin ja kipuihin, eikä yhtään kyllä huvittanut lähteä yhdeksältä kolmen tunnin luoennolle istumaan, kun muutenkin väsytti ja heikotti ja vitutti,

Ei siinä, eihän mun aamun kuitenkaan tarvinnut liian helppo olla. Onnistuin nimittäin sängystä noustessani (puoli tuntia ennen kouluun lähtöä) sotkemaan lakanani, ja siinä aamun kiiressä ja heikotuksessa olikin tosi kiva lähteä repimään lakanoita irti sängystä likoamaan! Onnistuin myös sotkemaan vaatteeni aamupalasmoothieta tehdessä, ja lopulta en kerennyt harjaamaan hiuksiani ollenkaan ennen kuin mun piti lähteä semisti myöhässä luennolle.


Vielä en ole osannut alkaa stressaamaan ensi viikon kolmea tenttiä, mutta kyllä sekin on tulossa. Sen vaan tiedän, että mulla on ihan sikana tekemistä ja varmaan pitäisi jotain niiden eteen tehdä. Mutta jos nyt sovitaan, että se on huomisen murhe?

Muuten ei ole hassumpaa. Tämän julkaistessani olen viettämässä ihanaa lällyviikonloppua. Matkalla kuunneltiin Mamma Mia -soundtrackia ja pimeydestä pilkistävien ikkunaruutujen vilahtaessa ohi ajattelin, että vaikka väsyttää ja alapäähän sattuu, niin voisi aika moni asia olla huonomminkin.


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

tiistai 9. lokakuuta 2018

Kolme sanaa alkusyksyltä

Kiire. Koulutyöt syövät hirveästi aikaa, varsinkin jos ne yrittää tehdä huolella. Ensimmäiset viikot meni lähinnä koulun ja työn parissa, ja siinä pienessä vapaa-ajassa piti saada luettua tentteihin ja tehtyä läksyt. Nyt pari viikkoa mulla on ollut jo niin paljon koulutöitä sekä muita sitoutumisia, etten ole ehtinyt töissäkään käydä. Oon laittanut ruokaa viime aikoina kotona tosi vähän. Mä en ole ollut kotona niin paljoa, että olisin ehtinyt laittaa ruokaa, käydä kaupassa tai rauhassa syödä, tai sitten olen ollut niin väsynyt, että helpompi ollut vääntää jotain helppoa tai puolivalmista. Mulla on tällä hetkellä pyykit pyörimässä ensimmäistä kertaa yli kuukauteen, koska mulla ei vaan yksinkertaisesti ole ollut sellaista sopivaa muutaman tunnin rakoa, jolloin voisin varata itselleni pyykkituvan. Kämppä alkaa taas pikkuhiljaa lähestyä kaaosta, kun tuntuu ettei koskaan ole aikaa tai energiaa saada kaikkea kerralla hoidettua. Tällä hetkellä tiskejä ei ole juuri ollenkaan, mutta ruokapöytä puolestaan on täynnä vaikka ja mitä. Kirjoittelukin on jäänyt vähemmälle, eikä syys- ja lokakuun aikana ole tullut tartuttua kameraankaan melkein ollenkaan.


Kaverit. Ihme kyllä edellisestä huolimatta kavereiden näkemisen ei ole tarvinnut paljoa kärsiä. Opiskelukavereita näkee tietysti koulussa, ja ryhmätyöt on hyvä tekosyy yhteiselle ravintolalounaalle, kahvilavisiitille tai yhteiselle kokkaushetkelle. Ollaan vietetty synttäreitä, pelihetkiä ja leffailtoja, ja ehkä nämä osaltaan ovat todella helpottaneet kiireisen arjen kanssa. Ja toki otetaan tässä myös huomioon, että mun kiireisessä arjessa ensimmäiset luennot alkavat melkein joka päivä kahdeltatoista, eli mulla harvoin on tarvetta tai motivaatiota nousta sängystä ylös ennen yhtätoista. Rankkaa. Myös somen merkitys korostuu juuri tässä, parasta on spontaanit kuulumistenvaihtelut ihanien ystävien kanssa.

Hyvä fiilis, kaikesta  huolimatta. Tähän mennessä syksy on ollut aivan ihana asia. Säät eivät ole vaivanneet, ja viilenevät kelit on ollut helpompi ottaa vastaan ainakin melkein tarpeeseen ostetun uuden kevyttoppatakin turvin. Shoppailua on tullut harrastettua vähän enemmänkin, nimittäin ostin sekä uudet mustat farkut vanhojen revenneiden tilalle, että uuden takin ja kengät talveksi. Talvikaan ei tunnu yhtään niin pelottavalta, kun on uudet varusteet valmiina odottamassa! Muutenkin koko syksystä on ainakin toistaiseksi tosi hyvä fiilis. Säistä voi nauttia, puut on kauniita ja ilma raikasta hengittää. Aamuisin riittää vielä valoa, eikä jo hieman aikaisemmin pimenevät illat vielä niin pahoja ole. Toki aiheeseen voidaan palata uudestaan kuukauden tai kahden kuluttua, mutta tällä hetkellä tykkään kovin.


Tänään mulla oli toinen luento peruttu, ja tämän yhtäkkisen ylimääräisen vapaa-ajan ryntäsin heti hyödyntämään nimenomaan sekä pyykkäämiseen että bloggaamiseen. Ja voin sanoa, että tuntuu ihanalta <3

Miten sun syksy on lähtenyt käyntiin? <3

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

maanantai 1. lokakuuta 2018

Viimeinen kesäasu - rennoilla kukkahousuilla Porvoossa

Lähes koko elämäni kaikki mun käyttämäni housut ovat olleet farkkuja. Jos oli liian kuuma farkuille, käytettiin hametta. Jos ei ollut hame-, shortsi- tai mekkofiilistä, käytettiin farkkuja. Jossain vaiheessa aloin miettiä, miten kiva olisi olla housut niille housupäivillekin, jolloin farkut eivät houkuta yhtään.


Aiemmin keväällä hehkutinkin sitten näistä ihanista raitahousuista, jotka bongasin Bangkokin-reissullamme. Samalta matkalta ostinkin sitten toisetkin ohuet, kevyet, rennot housut. Ja nämä housut olivat ihan lempparit kesällä! Nämä eivät olleet kuumat päällä, mutta suojasivat esimerkiksi tuulelta paremmin kuin paljaat koivet hameen alla. Nämä olivat ihan superrennot, aivan kuin käppäilisit kadulla pyjamassasi, vain tyylikkäämpänä. Ai että mä rakastan näitä housuja, ja ihan harmittaa että nyt alkaa olla niin viileää, että pitää varmaan ensi vuoteen taas odottaa noiden käyttöönottoa! Toisaalta ehkei sukkikset noiden alla välttämättä olekaan ihan huono idea?


Topin löysin ex tempore -shoppailureissullani H&M:ään, ja maksoin tästä muistaakseni huimat kolme euroa! Mä kun käytän melkein ainoastaan korkeavyötäröisiä alaosia, on tuollainen kropattu t-paita tosi kiva lisä mun yläosavalikoimaan. Jalassa näkyvät monta vuotta vanhat Tomsit olivat ehkä kesän käytetyimmät kengät, ihan sikamukavat nimittäin jalassa!


Nämä kuvat on otettu meidän Porvoo-ekskursiolla loppukesästä. Oli ihan parasta Porvoossa, lämmintä ja aurinkoista ja kesää ja rakkautta, tahtoisin vain! Toisaalta toistaiseksi tämä syksykin on ihan jees, vielä ei ole ollut liian kylmää tai märkää tai vaikeasti pukeuduttavia säitä. Tällä  hetkellä nautitaan tästä hetkestä, niin on hyvä. <3

Mikä sulla on parasta just nyt?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)