torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 1 - 24 talvista puuhaa


Vihdoinkin joulukuu ja joulukalenteri on täällä! Mä olen niin innoissani ja pari viikkoa olen päässäni pyöritellyt erilaisia luukkuja tähän meidän kalenteriimme. Potkaistaankin tämä oikein kunnolla käyntiin listaamalla 24 tekemistä, mitä joulun aikaan voi puuhailla. Näitä voi toteutella vaikka joulukalenterin mukaisesti joka päivä tai ottaa ideoita sellaiseen hetkeen, kun ei oikein tiedä mitä keksisi. Näistä moni on sellaisia, mitä ehdottomasti haluan itsekin puuhailla, ja osaa olenkin jo kerennyt toteuttamaan, joten jotkut noista listatuista jutuista varmasti saavat omat luukkunsa tämän joulukalenterin aikana! Nyt päästään kuitenkin ihan luvan kanssa fiilistelemään tätä joulun aikaa, ja nämä puuhailut mitä olen tässä listaillut varmasti auttavat siihen tunnelmaan pääsemiseen.


1. Lähde pulkkamäkeen. Pyöräytä samalla pari lumienkeliä tai vaikka lumiukko. Mä niin kovasti haluisin pulkkamäkeen, pitäisi vaan se pulkka jostain repäistä :D

2. Jos sää ei sovi ihan lumileikkeihin, niin kuin täällä meillä Suomen maassa saattaa käydä, järjestä kavereiden kanssa lautapelikekkerit. Kunnon joulutarjottavat ja ainakin puoli tusinaa lautapeliä saa vähän vähemmän talvisenkin päivän kulumaan.

3. Leivo lempijouluherkkusi uudella twistillä. Kokeile esimerkiksi Iinan vuohenjuusto-viikuna-torttuja But I'm A Human Not A Sandwich -blogista, tai suklaataloa piparkakkutalon sijaan, niin kuin me viime vuonna.

4. Kierrä kamera kaulassa ympäri kotikaupunkiasi sen joulukoristeita kuvaillen ja päästä sisäinen valokuvaajanerosi valloilleen!

5. Leivo itsenäisyyspäiväksi kakku mustikoista ja vaniljasta.

6. Pidä kavereiden tai perheen kesken Linnan juhlien pukuraati tai bingo. Rasti ruutuun ensimmäisen upean puvun, ensimmäisen "upean" puvun, ensimmäisen henkilön josta et ole kuullutkaan, ensimmäisen selostusmokan, ensimmäisen julkkispariskunnan, ensimmäisen rupatteluksi venähtäneen kättelyn kohdalla. Listaa voi jatkaa mielensä mukaan vaikka kuinka suureksi!

7. Mene Robert's Coffeehen ja tilaa kaakao piparkakkusiirapilla ja kanelilla. Joulu kupissa. (Ja voin sanoa, että mitä lähemmäksi talvi ja joulu tulee, sitä enemmän rahaa luovutan Robertsiin kaakaota vastaan. Mun heikkous ja riippuvuus: herkkukaakaot.)

8. Jos jälkkäriä taas kaipaat, Hesen kinuski-valkosuklaa-cookie-herkkupirtelö on itse täydellisyys. Kerrankin semikorkeat odotukseni ylitettiin!


9. Pidä joululeffamaraton (omia suosikkejani tulossa toisessa kalenteriluukussa). Äläkä unohda jouluisia leffaeväitä!

10. Neulo sukka. Jos et osaa, neulo kaulaliina. Jos ei keskittyminen riitä, mahdollisimman paksu lanka ja paksut puikot ovat ystäväsi! Ja jos ei neulominen luonnistu, niin siitä vain opettelemaan!

11. Lähde jouluostoksille. Osta söpöin joulukoriste minkä löydät! Olen viime päivinä kiertänyt Tigerin varmaan miljoona kertaa, koska siellä on vaan kaikkea ihanaa ja jouluista! Eilen tulikin tehtyä joulukoristeostoksia parinkympin edestä.

12. Osta myös se kaikista hassuin/höpsöin/söpöin jouluneule minkä löydät! Käytä sitä kaksi viikkoa putkeen, piilota kaapin pohjalle vuodeksi ja toista ensi vuonna. Sesonkivaatteet on ihan ok!

13. Polta lempparituoksukynttilääsi. Jos et omista sellaista (niin kuin minä), tuo sama shoppailureissu hoitanee tämänkin homman.

14. Kirjoita joulupukille. Jonkun kohdan voit antaa itsellesi joululahjaksi.

15. Haali kaikenmaailman joulukoristeita, paketointijuttuja ja askartelusälää ja tee elämäsi hienoimmat joulukortit. Tai huonoimmat. Puuhastelu on se hauskin juttu. Mun viime vuoden joulukortit näyttivät tältä, ja ehdottomasti siellä on muutama, joista tykkään oikein kovasti (lumiukko on paras)! Jos korttiaskartelu ei nappaa, niin askartele jotain muuta, vaikka niitä perinteisiä tonttuja ikkunoihin tai nyt muodissa oleva pillihimmeli.

16. Tee joulukuuseen piparikoristeita (ja syö puoli taikinaa puuhailun lomassa).


17. Vietä päivä ilman puhelimia tai tietokoneita rakkaimpiesi kanssa. Leipokaa, käykää ulkona ja leikkikää sillä lumella tai lähtekää vaikka luistelemaan, kuunnelkaa joululauluja cd-levyltä tai laulakaa itse, juokaa kaakaota ja nauttikaa lämpöisestä joulutunnelmasta.

18. Herää aamulla kauniiseen aurinkoiseen talvipakkaspäivään, ja lähde virkistävälle kävelylenkille. Ota kamera mukaan ja bongaile vielä hengissä olevia kukkasia tai puissa vipeltäviä oravia, tai vaihtoehtoisesti nauti vapaudesta, puhtaasta ilmasta ja punottavista poskista. Muista lämpimät vaatteet!

19. Kuuntele yötä päivää Spotifyn ja Youtuben joulusoittolistoja ja bongaa uusia suosikkeja (näin olen itsekin tehnyt viimeiset puolitoista viikkoa, päivittynyttä joululaululempparilistaa tulossa myös myöhemmin joulukalenterissa!).

20. Jos joulu alkaa kyllästyttää, heitä troubäkkiä viime kesään. Kuuntele kesän lemppareitasi (mun kesäsoittolista löytyy täältä), selaile valokuvia ja unohda kylmyys hetkeksi.

21. Ilahduta tuntematonta. Lahjoita rahaa tai lahja joulukeräykseen, leivo pipareita alakerran naapurille tai koulun siivoojalle tai anna kadulta saamasi ilmapallo metrossa itkevälle lapselle, ja levitä joulumieltä.

22. Hoida joulun askareet kerrankin ajoissa ilman stressiä. Siivoa, leivo, osta, tee ja paketoi lahjat, ja koristele kuusi ennen kahtakymmenettäkolmatta päivää. Samalla hoida kaikki aivan liian kauan kalenterissa roikkuneet jutut pois päiväjärjestyksestä, jotta voit oikeasti viettää vapaan, rauhallisen ja stressittömän joulun. Tai jos et kaikkea saa hoidettua, niin ihan sama. Siirrä ne syrjään muutamaksi päiväksi, ja vietä rauhallinen joulu.

23. Leivo iso pipariukkoperhe ja heille lemmikit sun muut, anna jokaiselle nimi ja koristele kaikkien luonteiden mukaisesti. Leipomishetken jälkeen voit vaikka kirjoittaa pienen joulutarinan Pipariperheen jouluvalmisteluista.

24. Antaudu joulufiilikselle. Syö ruokaa, jota on valmiina jääkaapissa monen päivän tarpeisiin. Katso joululeffoja DVD:ltä tai Netflixistä, nauti joulupukin tuomisista ja täydellisestä joulurauhasta, rakastavasta ja lämpimästä ilmapiiristä ja kaikesta, mikä tekee joulun.


Tällainen oli tosiaan tämän vuoden joulukalenterin eka luukku. Mä olen niin innoissani kyllä tästä kalenterista, pääsee itsekin joulufiilikselle ja kehittelemään uusia ideoita! Jatkossa tässä joulukalenterissa nähdään do it yourself -juttuja, joululempparilistoja, herkkuvinkkejä, valokuvausta ja ihan perinteisiä joulupuuhastelua. Ehkä sinne pari ylläriäkin mahtuu joukkoon. Ja vaikka suuri osa luukuista on jo ainakin osittain suunniteltuna, niin mielelläni kuulisin, mitä te haluaisitte nähdä tässä mun joulukalenterissa tänä vuonna. Joten heittäkää ihmeessä toivetta ja ehdotusta alas kommentteihin, ja katsotaan, miten käy!

Mitä te haluaisitte lisätä teidän listaanne? Meneekö näistä joku teillä kokeiluun? ♥

12 kommenttia:

  1. Olipa ihana luukku 1. Ulkosuomalaisena tuli aivan ikava tuonne Suomen kirpeisiin pakkasaamuihin. Ihanimpia olivat kohdat 4, 16, 18 & 21, ja ehka paras mita pitaa kokeilla oli tuo 6 - linnanjuhla bingo! <3 Mukavaa Joulukuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla että tykkäsit! Ihanaa joulukuuta myös sinne ❤

      Poista
  2. Kiitos, että pistit tänäkin vuonna joulukalenterin tänne pystyyn! Kesäthrowback saattaa hyvinkin kiinnostaa jossain vaiheessa - ehkä ensin pitäisi muistaa vihdoin kuunnella kaikki joulusuosikit (ja -inhokitkin) kertaalleen puhki. Huivinkin neuloisin niin kernaasti, mutta tänä vuonna taitaa aika jäädä vähiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, että olet tänäkin vuonna seuraamassa! :D ja mahtavaa jos saat täältä inspistä omaankin joulunodotukseesi ❤

      Poista
  3. Eikä! Mitä ihanaa mä löysin #blogijoulukalenteri:lla. ❤ Liityn nyt heti lukijaksi ja jään innolla odottamaan uusia luukkuja. Ihan mahtava lista! Tekee mieli lukea heti uudestaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana mikä kommentti! 😍❤ instatägäilystä on ilmeisesti kerrankin hyötyä :D mahtavaa että tykästyit, tervetuloa joukkoon ja toivottavasti viihdyt jatkossakin! ❤

      Poista
  4. Aivan ihania vinkkejä! Nappasin näistä omiin suunnitelmiini kohdat 4, 19, 22 ja 24. :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa että tykkäsit :D ja mahtia että sait inspistä mun listasta! ❤

      Poista
  5. Aivan ihania jouluisia puuhavinkkejä! Harmi kun itsellä joulun alla on niin kiireistä töissä että käyn suurimmaksi osaksi kotona vaan nukkumassa, ja ne muutamat vapaapäivät menee eniten sitten levätessä. Pakko nyt kuitenkin napata muutama vinkki talteen ja suunnata tekemään jotain kivaa vapaapäivinäkin. :) Tuo kohta 4 on jo melkeinpä toteutettu, torilla valot ovat upeat ja onhan niitä jo ikuistettukin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäsit ja löysit itsellesi toteutettavan arvoisia vinkkejä! Juu kuulostaa todella tutulta, mulla oli juuri viiden viikon aikana yhteensä neljä vapaapäivää, ei siinä kauheasti kotona ehtinyt rentoutua..:D

      Poista
  6. Oi, kuinka ihania vinkkejä :) Varmaan jotain ainakin menee toteutukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että löysit jotain itsellesi sopivaa! ❤

      Poista