keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Superhelppo (ja superherkullinen) lämmin salaatti

Tänään mulla oli nälkä. Nälkä ja vähän kiire. Pöydällä kasa pehmenneitä avokadoja, jääkaapissa iso paketti kanaa. Ja niin mä lähdin kasaamaan ruokaa laitetaan sitä mitä kaapeista löytyy -taktiikalla. Ikinä en vastaavaa ole laittanut, mutta päästä heittämällä tuli niin hyvää ja kerrassaan innovatiivista ruokaa, että toisesta lautasellisesta oli pakko räpsäistä kuva ja heittää ohjetta tännekin. Kaupassa ei tarvinnut käydä, avokadojen ei tarvinnut jäädä odottelemaan pilaantumista, ja mun mahasta tuli niin täysi, että tuntui että räjähtäisin. Kaiken lisäksi vielä aika suhteellisen terveellistä ja ennen kaikkea helposti oman maun mukaiseksi muokkautuvaa, esimerkiksi tuore paprika tai maissi tai ehkä jopa sienet sopisi tähän aika mainiosti. Mä käytin itse niitä Apetinan valmiiksi öljyssä lilluvia maustettuja salaattijuustokuutioita, mutta ehkä suosittelisin ihan tavallista fetaa tai sitä salaattijuustoa, nuo tuppasivat olemaan vähän liian suolaisia tähän ruokaan, sekä ne pikkupippurit siellä öljyn seassa ainakin multa vähän veivät sitä fiilistä, maistuvat nimittäin kauhealta!


Minähän en pahemmin myöskään mittaillut määriä, mutta meni suurin piirtein näin:

3 dl riisiä
300gr broilerin fileesuikaleita (mulla hunajamarinoituja)
oliiviöljyä
1/2 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
3 avokadoaa
fetajuustoa sen verran ja senlaatuista kuin ite tykkäät
puolikas kurkku

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä. Heitä kanat sekaan, paista ja mausta mielesi mukaan. Keitä riisit, muista suolata keitinvesi. Kuutioi avokado ja kurkku sekä fetajuusto, jos se sitä vaatii. Laita kaikki sekaisin ja nauti. Helppoa, eikö?

Oon muuten ihan pikkasen innoissani, oon nimittäin saanut kaksi työhaastattelua ensi viikolle! Monta hakemusta oon viime aikoina laittanut, mutta nämä kaksi on ne, joista olen eniten kiinnostunut ja innostunut, ja aivan käsittämättömän ihanaa että juuri niistä on tullut kutsu haastatteluun! Nyt vain sormet ristiin ja toivotaan, että onnistaa jommassakummassa. Ja nyt kun töistä puhuttiin, niin täähän olisi muuten aivan mainio eväs työpaikallekin tämä salaatti, helppo tehdä suuria määriä, maistuu kylmänäkin pari päivää myöhemmin, ja täyttää vallan mainiosti, minä olen vielä kaksi ja puoli tuntia myöhemmin aivan täynnä, vaikka yleensä nälkä iskee yllättävänkin nopeasti uudestaan. Ja jos nyt päädyt tätä reseptiä kokeilemaan, niin tule vinkkaamaan, että maistuiko, tai että miten tuunasit omaan makuun sopivaksi. Nyt hei kuitenkin hyvää illanjatkoa, mulla edessä ainakin kynsien laittamista, nyt kesällä oon taas innostunut kynsien lakkaamisesta kun siihen on ihan kunnolla aikaakin!

2 kommenttia:

  1. Näyttää todella hyvälle :) Ja tsemppiä työhaastatteluihin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja kiitos paljon, toivotaan että menee hyvin!

      Poista