maanantai 28. syyskuuta 2015

Opiskelijabudjettiin sopivaa herkkuruokaa

Eilen illalla lähdin kauppaan tavoitteena ostaa mahdollisimman halvat ainekset mahdollisimman helppoon ruokaan. Pienessä kaupassa oli sunnuntai-iltana vähän kaikki loppu, ja ruokavaihtoehdot kariutuivat yksi toisensa jälkeen. Keksin tehdä pekonipastaa. Ainekset maksoivat about vitosen, jopa alle. Valmistus äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Odotukset eivät olleet järin korkealla edelliset huomioon ottaen, joten ensireaktioni, kun ensimmäinen haarukallinen päätyi suuhuni, oli järisyttävä. Miten voi näin yksinkertainen ruoka maistua näin hyvältä? Tämän kokemuksen myötä halusin jakaa tämän helpon, opiskelijankin budjettiin sopivan herkkureseptin myös teille.

paketti pekonia
puoli pussia fusillia (tai jotain muuta pastaa josta tykkäät/jota sulta sattuu löytymään kaapista)
2dl kuohukermaa
Pastella basilikapastakastiketta

Laita pastavesi kiehumaan, heitä sinne suolaan ja pastat kiehuvaan veteen. Pilko pekonit semmosiksi suuhun mahtuviksi suikaleiksi ja paista kuivalla pannulla, pekonissa on rasvaa ihan riittämiin. Pekonien sekaan heitä pastakastike ja kerma. Valuta kypsät pastat ja sekoita kastike sinne sekaan. Tai annostele lautaselle erikseen, ihan miten itse tykkäät. Done.


Iltahämärässä kännykän kameralla ei mitään superhyvää kuvaa saa instafilttereistä huolimatta, mutta eihän se ulkonäkö ole se pointti. Tällä mun ohjeella tulee aika laihaa kastiketta, joten toinen paketti pekonia tuskin on liikaa, jos vähän ruokaisamman annoksen haluat. Ei se meitä kuitenkaan haitannut, ja hyvin riitti tämä annos kaksi nälkäistä sielua ruokkimaan. Mitään mausteita en tähän siis sen keitinveden suolan lisäksi käyttänyt, mutta makua ei puuttunut, ja vaikka niitä pekonipalasia ei ihan joka haarukalliselle riittänytkään, oli siinä kastikkeessa ihan tarpeeksi makua muutenkin. En tiedä oliko se pastakastike vai pekonin rasva, mutta en voi liikaa korostaa miten maukas lopputulos tästä tuli! Ja tosiaan viitisen euroa maksoi pekonipaketti, pastapussi, kerma ja pastakastike. Halpaa ku mikä, riittää ja maistuu. Suosittelen. Ehdottomasti tulevaisuudessa yksi mun "on nälkä mutten tiiä mitä tekis mieli" -ruoista.

Nyt ollaan Tallinnaan siis matkalla, vatsat täynnä buffetin herkkuja ja telkkarista Salkkarit parhaillaan käynnissä. Aivan älyttömän upea auringonlasku oli, otin varmaan miljoona kuvaa joita varmasti tulen huomenna tännekin jakamaan. Piti jäädä siihen ikkunan eteen vain istumaan paikoilleen ja katselemaan käsittämättömän kaunista merta ja taivasta. En malta odottaa, että tekin näette edes sen pienen himpun siitä kauneudesta, mitä mun kamera on saanut siitä tallennettua. ♥

Seuraa Instagramissa ja Askissa sekä tykkää Facebook-sivusta, niin pysyt kärryillä uusista postauksista hetimmiten!

4 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihana, pirteänoloinen blogi sinulla! Jatkahan samaan malliin :)

    http://nuoruustanssi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Fusillit on vaan jotenkin niin esteettisen näkösiä mun silmään, ja maistuukin parhaalta ! Kivan olonen blogi, jään seurailee :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä ite tykkään pennestä ja pappardellestä, mutta nyt oli vaan fusillifiilis, tuntuu et se sopi tohon just täydellisesti ;) ja voi miten ihana kuulla, tervetuloa! <3

      Poista